DNA-mærkning hjalp politiet i en sag om berigelseskriminalitet for millioner af kroner

Unisecure blev i foråret kontaktet af politiet for at finde spor af DNA-mærkning, efter at 13 udenlandske personer blev anholdt for organiseret berigelseskriminalitet for millioner af kroner

Politiet foretog anholdelserne under en større operation på Vestegnen og i København, hvor der blev beslaglagt tyvekoster til en værdi et sted mellem 4 og 5 millioner danske kroner.

En stor del af de beslaglagte tyvekoster var ikke DNA-mærket og kunne derfor ikke returneres til deres rette ejermand.

DNA-mærkning betaler sig.

Unisecure

Det ene sted, hvor anholdelserne fandt sted, var flere af de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned, som angiveligt skulle sendes ud af landet.

Tyvekosterne bestod primært af stjålne dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj. Cyklerne var primært blevet stjålet i det storkøbenhavnske område, og værktøjet var stjålet ved tyveri fra håndværkerbiler, også her primært fra Storkøbenhavn.

Læs mere om selve politiaktionen her
Indlægget fortsætter under billedet

Værktøjssikring og Værktøjssporing med DNA mærkning kunne have hjulpet politiet med at finde frem til alle ejere!

Hele 80% af tyvekosterne var ikke DNA mærket eller havde en anden form for mærkning, hvilket betyder at tyvekosternes ejere ikke kan identificeres.

Selvom ønsket var at identificere tyvekosterne, kan sporingen ses som værende positiv. Dét at tyvekosterne ikke var DNA mærket, giver et signal om at tyvene ikke stjæler SelectaDNA mærkede effekter. Dette viser tydeligt at produktet virker og har den ønskede effekt.

Da forsikringsselskaberne har udbetalt forsikringssum til de berørte firmaer, og da politiet ikke kan identificere hvem ejerne har været, kan elementerne i nogle tilfælde blive returneret til forbryderne når de har færdiggjort afsoning.

Dette er endnu et eksempel på hvor nemt det er at være forbryder i et land som Danmark.

Alene i forrige måned var Unisecure 3 gange med i efterforskningen om at identificere tyvekoster med politiet.
I alle tilfældene har der været eller vil blive store udbetalinger fra forsikringsselskaberne, og tyvekosterne bliver enten hos forbryderne eller solgt på auktion, da disse ikke kunne identificeres.

Det kan derfor kun understreges hvor vigtigt det er at få mærket sine værdier, både i det private og ikke mindst indenfor erhverv. Dette vil gøre det langt svære at være forbryder i Danmark.

Ønsker du at høre mere om hvilke sikkerhedsløsninger vi kan tilbyde jeres virksomhed,
er I velkommen til at bestille et uforpligtende tilbud her.