Varemærkning med DNA-spray mindsker tyverier

food-2179178_1920-890x501

Om det er chokolade, chips, boremaskiner, droner, tøj eller makeup og parfumer, så er svind i detailhandellen et stort problem

Butikker og butikskæder i Norden er i større og større omfang, – og med succes, begyndt at DNA-mærke varer mod butikstyveri.

Udfordringen er at tyverierne på årsbasis let kan løbe op i meget store økonomiske tab. Varer som stjæles spænder meget vidt og kan bl.a. være dagligvarer, tøj, elektronik, byggemarkedsvarer osv.

Med sin egen unikke SelectaDNA “butikskode” bliver varerne påført en usynlig mærkning. Dukker de stjålne varer op fx. i kioskmiljøet eller andre steder, så kan det med 100% sikkerhed fastlås hvilken butik de er stjålet fra.

I 2018 blev der lavet et projekt med DNA-mærkning af dagligvarer.

Dagligvarer blev stjålet, og man havde en fornemmelse af hvor de havnede, men kunne ikke bevise at det var de selv samme varer som blev solgt i andre butikker. Se videoen fra projektet.

Kilde: TV2

Ønskes mere information eller et uforpligtende tilbud, venligst klik herog send os dine kontaktoplysninger, så tager en medarbejder kontakt til dig inden 24 t.

Tags:,,,,,