STOP NU SELV JULENS INDBRUDSTYV 

Tyv-indbrud

Det er ikke nogen hemmelighed af julen er indbrudstyvenes højsæson. De står klar til at tømme hjemmet eller virksomheden mens du er sammen med familien i varme og hyggelige omgivelser, men gør du selv hvad der skal til for at tyven holder sig væk?

 

Vil du undgå at dine julegaver og resten af husets værdier ender i tyvenes hænder? 

Så må du selv gøre noget for at tyven holder sig væk fra dine ting! 

For hvem er egentlig problemet juleaften når huset er blevet tømt. Tyven? 

Eller ligger problemet egentligt i, at vores ejendele er for attraktive for tyven at videresælge. 

Det her er de gængse ting vi får af vide hvert år:  

 

1: Tjek alle vinduer og døre.

Vær 100% sikker på at alt er lukket og låst. Heller en gang for meget end en gang for lidt. Tyvene finder hurtigt ud af hvor der er nemmest at komme ind i huset, så vær sikker på at alle indgange er sikret. 

 

2: Lad lyset være tændt.

Et mørkt hjem er en indikation på at der ikke er nogen hjemme. Har du derimod lyset tændt gør du det sværere for tyven at lure om huset er fyldt med mennesker. Lige så kan du lade julelysene i indkørslen eller foran huset være tændt. Jo mere lys, des større risiko for tyven.

 

3: Snak med dine naboer

Lav en aftale med naboerne om at holde øje for hinanden. Dem der er hjemme på vejen kigger efter for de af husene der er tomme juleaften. Menneskers tilstedeværelse er det mest effektive for at afskrække. 

 

4: Lad opvasken blive

Gør alt hvad der skal til for at dit hjem syner af aktivitet. Opvasken i køkkenvinduet giver et indtryk af at der er nogen hjemme, såfremt tyven skulle nå helt hen til huset. 

 

5: Giv huset liv

Det en rigtig god idé at lade radioen eller fjernsynet køre. Især lyden af menneske snak er effektivt og giver hjemmet liv.

 

Disse 5 råd gælder selvfølgelig stadig. 

MEN husk at I Danmark ligger problemet lige så meget hos hæler som hos stjæler

Så stop tyvens fødekæde, så han ikke længere vil stjæle, og få dine ting i fred.



Gør dine ting uinteressant for tyven

Dna-mærkning af dine værdier med kombination af skiltning reducerer risikoen for indbrud med op til 83%. Det sænker risikoen for indbrud markant og gør samtidig sandsynligheden for at få dine værdier retur.

Synlig mærkning så tyven ikke vælger dit hus eller din virksomhed

Det er derfor ekstra vigtigt i julen at få afmærket værdierne. Det er bevist at tyvene holder sig væk fra mærkede genstande, da det er farligt for dem og de ikke kan videresælge effekterne. Husk derfor lige så at skilte med afmærkningen på vinduer og postkasse, for at tydeliggøre bedst muligt.

Undgå indbrud i julen lige her: https://unisecure.dk/dna_maerkning_privat 

 

Læs mere om hvordan DNA-mærkning forhindrer indbrud her: https://www.securityuser.com/dk/Nyheder/Samfund/nu-er-det-bevist-maerkning-med-dna-vaeske-forhindrer-indbrud